Dret a l’educació

STEPV anima els centres perquè demanen a la Conselleria una resposta educativa transformadora per l’alumnat amb dificultats d’adaptació al medi escolar

La Junta de Personal Docent no universitària de València, celebrada el 10 de juny, va aprovar una resolució en eixe sentit, que adjuntem al final, amb el títol: “Per una resposta educativa transformadora per l’alumnat amb dificultats d’adaptació al medi escolar”.

divendres 28 juny 2024 10:00 h

La resolució mostra d’una manera clara un dels majors problemes que tenen a dia d’avui als centres públics d’educació secundària:

L’increment del número d’alumnat amb dificultats d’adaptació al medi escolar.

El fracàs del nostre model educatiu a l’hora de donar-li una resposta educativa transformadora a aquest alumnat, així com dels programes per reduir l’absentisme escolar.

L’abandonament dels estudis d’un nombre cada vegada major d’alumnat, de manera oficial, en el moment que compleix els 16 anys, amb unes conseqüències que són nefastes per a la seu futur acadèmic i personal.

L’existència d’una oferta molt reduïda tant de centres com de places del Programa d’Aula Compartida (PAC), així com d’FP Bàsica que tinguen un caràcter eminentment pràctic vinculat a un ofici.

La falta d’un pla integral per reduir al màxim el número d’alumnat amb dificultats d’adaptació al medi escolar.

Des de la publicació d’aquesta resolució alguns centres públics de secundària del País Valencià han començat una iniciativa que consisteix aprovar en Claustre un escrit:

Que done recolzament a la resolució aprovada en la Junta de Persona.

Que done dates concretes de cada centre relatius a l’absentisme i a l’abandonament dels estudis sense el títol de l’ESO.

Que s’envie:

    Al Conseller d’Educació: .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)
    A la Directora General d’Inclusió: .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)
    A la Regidora o Regidor d’Educació del municipi on es troba el centre.

Com podem sumar-nos a aquesta iniciativa des de cada un dels nostres centres?

 

  • Ens descarreguem l’escrit des d’aquest enllaç.
  •  

  • Emplenem les dades específiques del nostre centre en els espais que apareixen subratllats en groc. A més, aquest document es pot modificar/ampliar si considerem oportú.
  •  

  • Tant l’equip directiu com qualsevol docent del centre hauria d’informar al Claustre que demana que es tracte aquest punt en l’ordre del dia.
  •  

  • Aprovació del text en el proper claustre i enviament del mateix al Conseller d’Educació, a la Directora General d’Inclusió, i a la Regidora o Regidor d’Educació del municipi on es troba el centre.
  • Des de STEPV fem una crida a la participació de tots els centres en aquesta iniciativa i demanem a la Conselleria que actue de manera immediata per solucionar aquesta situació.

    A més, des del Sindicat agrairíem als centres que se sumen a aquesta iniciativa a que ens envien un correu electrònic amb el document aprovat en el vostre Claustre a: .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)

    Descarregat ací la resolució aprovada per la JPD el passat 10 de juny.

     

    Etiquetat com a

    alumnat

    Comentaris

    Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

    Comenta

    Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


    • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
    • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
    • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
    • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
    • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
    • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

    TAMBÉ ET POT INTERESSAR